Inzameling

 

Iedere zaterdag in december en januari is er van 10 tot 12 inzameling op onderstaande adressen:

Industrieweg 3 in Middelburg

 

Bericht:

 

Hallo allemaal,

Op 17 december 2022 is de grote dag voor het inzamelen van de hulpgoederen geweest in heel Zeeland. Er is enorm veel gebracht. Ik schat in dat we in heel Zeeland samen ongeveer 6 a 7 volle vrachtwagen trailers goederen mochten ontvangen sinds de krant uitgekomen is. Er is van alles gebracht, eten, drinken, warme kleding, slaapzakken/dekbedden en verder slaapgerei, aggregaten, kachels, rollators, rolstoelen, veel producten tbv de hygiëne, dozen en kisten vol medische producten, variërend van pleisters en verband tot stomazakjes en katheders, enz. enz. Van een oud baasje op zn fiets die een klein plastic zakje met wollen sokken bracht tot bedrijven die een bestelbus met overtollige voorraad nieuwe kleding kwamen brengen.

Tientallen vrijwilligers waren in heel Zeeland een groot deel van de dag bezig om alles op de goede manier te verpakken voor het transport. Vooraf dacht ik, misschien hebben we wel teveel mensen, maar gelukkig hadden we er veel, want het was nodig. Ook de sfeer en de drive om te helpen was enorm goed. 

Tussen de middag kregen we van de penningmeester bericht dat de financiële inzameling ook niet vergeten werd. De tussenstand was toen 50.000 euro. 

Nu net, zaterdagavond 17-12 om 21u kwam het bericht dat de 60.000 euro bereikt was.

 

Stichting Mir Wam, stichting Help Oekraine, stichting Jongeren voor Jongeren en werkgroep Zeeland helpt Oekraine Walcheren willen alle vrijwilligers, chauffeurs, gulle gevers, coördinatoren, stichtingsbesturen, sponsoren, ja eigenlijk gewoon alle inwoners van Zeeland, van harte bedanken voor alles wat er vandaag gebeurt is. Vergeet ook niet op de pagina Krant te kijken, in de digitale krant die u daar kunt vinden staan ook een heleboel sponsoren met advertenties. Zonder hun bijdragen en zonder de vele anonieme doneerders hadden we dit allemaal niet kunnen doen.

 

Op zaterdag 17 december werd inzameladres Middelburg benaderd door de Brandweer of we kleding beschikbaar wilden stellen voor de asielzoekers van het AZC in Middelburg.Daar was in de ochtend een grote uitslaande brand geweest, en veel mensen hadden gewoon niks meer en stonden in hun onderbroek of pyjama op straat of in de sporthal waar de opvang was. De brandweer is om een 30 tal zakken kleding geweest en zou die sorteren en aan de asielzoekers beschikbaar stellen. Wat over is komt terug en gaat alsnog naar de UA.

 

We krijgen ook veel de vraag wanneer de spullen naar de Oekraine gaan. We hebben intussen een planning gemaakt voor volle vrachtwagens hulpgoederen voor de komende 4 weken:

19 december vertrekt er een naar Oezjhorod UA

27 december vertrekt er een naar Charkov UA

2 januari vertrekt er een vol conserven naar Zjytomir UA

2 januari vertrekt er een met een noodaggregaat en hulpgoederen naar een ziekenhuis in Narodyts'kyi UA en nog een aantal aggregaten voor Zjytomyr 

2 januari vertrekt er een naar Oekraine Oezjhorod 

2 januari vertrekt er een naar Cherson UA

9 januari vertrekt er een naar Narrodyts'kyi UA

9 januari vertrekt er een naar Oekraine (bestemming volgt nog)

16 januari vertrekken er 2 naar Oekraïne (bestemming volgt nog)

 

Dankzij de vele donaties van hulpgoederen kunnen we in een tijdsbestek van 4 weken, 10 transporten met volle vrachtwagens naar Oekraïne sturen.

Zolang er hulpgoederen binnen komen, wordt deze lijst uitgebreid. Er kunnen nog veel goederen mee. Kijk op hier op onze pagina: Wat is er nodig? voor wat er nog nodig is.


In een paar vrachtwagens is nog wat ruimte over. 
Ook willen we graag pallets kool, groente, fruit, uien en aardappelen meesturen. Heeft u dit beschikbaar voor Oekraine? Bel me aub, de nood is hoog. Onze telefoonnummers vind u op onze website.

 

Ook andere hulporganisaties die goederen mee willen geven en daarmee een stukje willen delen in de kosten mogen contact met ons opnemen.

 

Een hartelijke groet van de gezamenlijke stichtingen